VERSIUNEA 6.0.6 A APLICATIEI REVISAL CONFORM HOTARRII DE GUVERN NR. 500/2011 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE:

 

Incepnd cu data de 25 noiembrie 2016, Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor n format electronic conform prevederilor HG nr. 500/2011 cu modificarile si completarile ulterioare

 

 Important! Versiunea 6.0.6 a aplicatiei Revisal poate fi instalata numai daca exista deja pe statia de lucru versiunea 6.0.4 sau 6.0.5 sau nu exista nicio alta versiune de Revisal instalata anterior. Utilizatorii care au instalata versiunea 5.0.8 a aplicatiei, n mod obligatoriu, si vor instala mai nti versiunea 6.0.5, dupa care vor putea instala versiunea 6.0.6.

 

- Revisal 6.0.6 (pentru Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10);

- Ghid de instalare si utilizare (format .pdf - Portable Document Format)

- Raspunsuri la intrebari frecvente privind registrul - revizuit in data de 25.11.2016

 

Versiunea aplicatiei Revisal 6.0.6 cuprinde o serie de elemente noi, dupa cum urmeaza: completarea nomenclatorului temeiului de suspendare, actualizarea informatiilor disponibile n manualul de utilizare si adaugarea unor validari noi pentru zonele de salariati, mutare contracte, suspendare contracte si detasare contracte.

 

VERSIUNEA NOUA A APLICATIEI REVISAL CONFORM HOTARRII DE GUVERN NR. 500/2011 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE, CE CUPRINDE ACTUALIZARI ALE CODURILOR COR PNA LA DATA DE 05.11.2015, PRECUM SI O SERIE DE MODIFICARI DESCRISE MAI JOS

 

Incepnd cu data de 29 aprilie 2016, Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a portalului pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor n format electronic conform prevederilor HG nr. 500/2011 cu modificarile si completarile ulterioare

 

- Revisal 6.0.5 (pentru Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10);

- Ghid de instalare si utilizare (format .pdf - Portable Document Format)

 

Versiunea actualizata a aplicatiei Revisal 6.0.5 cuprinde:

- Actualizarea nomenclatorului COR

Functiile/ocupatiile contractelor individuale de munca vor putea fi transmise folosind nomenclatorul COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul Ordinului de modificare si completare a Clasificarii ocupatiilor din Romnia - nivel de ocupatie emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vrstnice (OMMFPSPV) nr. 2196/05.11.2015. ncepnd cu versiunea curenta, functiile/ocupatiile contractelor individuale de munca vor putea fi transmise folosind att COR compatibil ISCO 08 n conformitate cu prevederile OMMFPS nr. 1832/08.08.2011, ct si ISCO 08 n conformitate cu prevederile OMMFPS de modificare si completare a COR nr. 177/07.02.2012, 150/25.01.2013, 2176/14.10.2013, 190/14.02.2014, 433/20.03.2014, 1419/16.07.2014, 123/29.01.2015, 747/25.03.2015, 2196/05.11.2015 pna la data de 1 august 2016. Ulterior acestei date, doar COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul OMMFPSPV nr. 2196/05.11.2015 va fi acceptat pentru transmiterea registrului de salariati.

- Actualizarea nomenclatorului SIRUTA

 

Localitatile corespunzatoare adresei angajatorului si salariatilor vor putea fi transmise folosind nomenclatorul SIRUTA, actualizat la nivel de final an 2015.

 

ncepnd cu versiunea curenta, localitatile corespunzatoare adresei angajatorului si salariatilor vor putea fi transmise folosind att nomenclatorul SIRUTA n versiunea actualizata la nivelul Legii 86/2010, ct si pe cel adus la zi conform legislatiei SIRUTA, cu ultima modificare introdusa prin Legea 214/2012 si actualizat la nivel de final an 2015, corespunzator postarii pe site-ul Institutului National de Statistica (INS) a clasificarii SIRUTA  versiunea SIRUTA_AN_2015.

 

- Introducerea posibilitatii de a nregistra un salariat apatrid

 

Incepnd cu versiunea curenta, vor putea fi nregistrati salariati apatrizi. Un salariat apatrid poate sa fie nregistrat cu drept de sedere n UE sau fara drept de sedere n UE. Pentru un salariat apatrid fara drept de sedere n UE trebuie nregistrate si detaliile aferente unui salariat cu cetatenie non UE.

 

- Cetatenia unui salariat se va nregistra la nivel de tara de apartenenta

 

Icepnd cu versiunea curenta, cetatenia unui salariat se va selecta direct la nivel de tara de apartenenta, asocierea categoriei (Romnia, UE sau non-UE) facndu-se pe baza informatiei privind tara.  Astfel, la completarea cetateniei salariatului, se va prezenta pentru selectare ntregul nomenclator de nationalitati, cu valoarea "Romnia" preselectata.

 

- Un salariat roman se va putea nregistra si cu act de identitate: alt tip de act identitate romanesc

 

Pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care lucreaza pentru un angajator roman fara a avea un domiciliu pe teritoriul Romniei, a fost adaugat ca element de identificare alt tip de act identitate romanesc.

 

- Pentru un salariat, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta

 

Incepnd cu versiunea curenta, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta a salariatului. Pentru selectarea tarii de domiciliu / resedinta, se va prezenta ntregul nomenclator de nationalitati, cu valoarea "Romania" preselectata.

 

- Radiere salariat

 

Incepand cu versiunea curenta, un salariat se poate radia. Radierea reprezinta stergerea logica a unui salariat nregistrat eronat pentru un angajator. Un salariat se poate radia: daca nu are nregistrat niciun contract sau daca toate contractele sale au fost n prealabil radiate.

 

- Radiere contract

 

Incepnd cu versiunea curenta, un contract se poate radia. Radierea reprezinta stergerea logica a unui contract nregistrat eronat pentru un salariat. Un contract se poate radia indiferent de starea in care se afla.

 

- Nomenclator temeiuri de suspendare

 

Nomenclatorul temeiuri de suspendare a fost modificat (adaugari temeiuri, redenumiri temeiuri).

 

Nota: sunt reintegrate temeiurile Concediu pentru ngrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea vrstei de 18 ani (Codul muncii art. 51 al. 1 lit. b)) si Pe durata detasarii (Codul muncii art. 52 al. 1 lit. d)),  care fusesera eliminate din Revisal v6.0.4

 

 - Nomenclator temeiuri de incetare

 

Nomenclatorul temeiuri de incetare a fost modificat (adaugari temeiuri, redenumiri temeiuri, invalidare temei pentru actualizare incetare).

 

- Prelungire detasare

 

Introducere functionalitate, pentru a permite prelungirea detasarii, dupa perioada initiala de cel mult un an, cu cate 6 luni.

 

- Corectie reactivare

 

Introducere functionalitate de corectare reactivare.

 

- Transfer contracte

 

Integrarea functionalitatii de transfer de ntreprindere in conditiile Legii nr. 67/2006.

 

- Schimbare loc de munca

 

Schimbare loc de munca la o alta entitate a angajatorului, cu o identitate fiscala diferita.

 

 - Schimbare gestiune registru

 

Schimbarea unei entitati a unei organizatii care gestioneaza datele de registru privind unul sau mai multe contracte cu o alta entitate a aceleiasi organizatii.

 

Noua versiune a aplicatiei Revisal raspunde numeroaselor solicitari venite din partea angajatorilor cu privire la greutatile intampinate in transmiterea registrului ca urmare a eliminarii temeiului de suspendare concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in  varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani, Codul muncii art. 51 alin. 1 lit. b) din Revisal v6.0.4, inlocuita de versiunea  curenta, 6.0.5 .

 

 

 

Versiunea actualizata a aplicatiei Revisal 6.0.5 se poate instala direct peste aplicatia v5.0.8 sau v6.0.4, fara a necesita alte menevre premergatoare, cu exceptia salvarii bazei de date, care este recomandata in astfel de situatii.

 

 

SPECIFICATIILE TEHNICE ALE REGISTRULUI CONFORM HOTARRII DE GUVERN NR. 500/2011 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE

 

 Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor specificatiile tehnice actualizate de completare a registrului general de evidenta a salariatilor aferente versiunilor 6.0.5 si 6.0.6 ale sistemului. Specificatiile tehnice se adreseaza cu precadere angajatorilor care utilizeaza aplicatii proprii de gestiune a salariatilor, altele dect Revisal, si detaliaza structura registrului ce urmeaza a fi transmis, precum si regulile de completare aferente fiecarui element:

 

- specificatii tehnice versiune revizuita (24.11.2017) (format .pdf - Portable Document Format) - specificatiile sunt aferente versiunilor 6.0.5 si 6.0.6 ale aplicatiei Revisal

 

- reguli de completare versiune revizuita (09.12.2016) (arhivat n format .zip - 4 fisiere .xsd - XML Schema Definition)

 

 

 

Atentie! incepnd cu data de 29 aprilie 2016, pentru depunerea registrului ce contine salariati cu cetatenia uneia dintre tarile: Croatia, Elvetia, Islanda, Lichtenstein sau Norvegia, este necesara instalarea versiunii 6.0.5 a aplicatiei Revisal sau actualizarea aplicatiei proprii de gestiune a salariatilor conform specificatiilor tehnice revizuite la data 26.04.2016:

 

Pana la conformarea integrala cu specificatiile tehnice revizuite la data 26.04.2016, angajatorii care utilizeaza aplicatii proprii de gestiune a salariatilor si care, in registrul pe care l genereaza, au inregistrate situatii de tipul celei de mai sus, vor aplica, in versiunea actuala a solutiei proprii, una dintre urmatoarele solutii:

 

 1.     eliminarea manuala, temporara, din fisierul .xml generat din aplicatia proprie de evidenta a structurii <Salariat> pentru salariatii care au completata la cetatenie una dintre tarile de mai sus; ulterior recomandam validarea xml-ului utiliznd aplicatia Revisal versiunea 5.0.8 si depunerea acestuia n sistemul ReGES, online sau la sediul inspectoratului teritorial de munca in raza de activitate a caruia angajatorul si desfasoara activitatea. In cazul in care pentru salariati avand cetatenia uneia dintre tarile enumerate mai sus sunt necesare modificari, se aplica varianta prezentata la punctul (2.) ;

 

2.     instalarea versiunii 6.0.5 a aplicatiei Revisal si introducerea manuala a salariatilor si contractelor de munca ale acestora pentru care exista modificari. Introducerea acestora este necesar sa fie realizata utiliznd cu strictete aceiasi identificatori pentru salariat (CNP), si contract (numar si data contract) ca cei depusi anterior n sistem. Ulterior efectuarii modificarilor asupra contractelor de munca, este necesar sa se genereze registrul pentru transmiterea acestuia online sau la sediul inspectoratului teritorial de munca n raza caruia angajatorul si are sediul.

 

 

 

OBTINEREA PAROLEI PENTRU DEPUNEREA REGISTRULUI GENERAL DE EVIDENTA A SALARIATILOR

 

Pentru a afla detalii cu privire la modalitatea de obtinere a parolei, in vederea depunerii fisierului .rvs pe portalul online REGES, este necesar sa consultati documentul "Solicitarea si obtinerea parolei".

 

Aveti posibilitatea de a descarca in format word modelul de solicitare pentru obtinerea parolei de aici.

 

Pentru suport tehnic si sugestii referitoare la registrul n format electronic va recomandam sa consulati ghidurile publicate n pagina www.inspectiamuncii.ro/reges. n cazul n care consultnd documentatia nu regasiti raspunsul la ntrebarea dumeavoastra, este necesar sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca din raza caruia apartineti.